Het Lombardo domein ligt in centraal Sicilië, in de terroirs Caltanissetta en San Cataldo, tussen 550 en 650 meter boven de zeespiegel. De kalkrijke bodem is ideaal voor het telen van fruit, met name druiven. De afstand tot de zee en de klimatologische omstandigheden hebben een grote invloed op de kwaliteit van de producten. Met name het grote temperatuurverschil tussen dag en nacht (meer dan 15°C) en de geringe neerslag (500-600 mm per jaar) zijn de belangrijkste factoren die nodig zijn voor de productie van frisse, fruitige wijnen met een intens, aanhoudend bouquet. Sinds de oprichting heeft de familie Lombardo altijd geloofd in het grote potentieel van de inheemse druivensoorten van Sicilië, met name Catarratto (de meest voorkomende witte druivensoort van Italië) en Nero d’Avola (de meest voorkomende rode druivensoort van Sicilië). Nero d’Altura is een robijnrode wijn met paarse accenten. Hij heeft een heel fruitig aroma met toetsen van rood fruit (kersen, bramen).