Zoete wijnen van ALTAMENTE NATURA

Onze zoete wijnen zijn een uitnodiging om intense aroma’s en omhullende smaken te ontdekken. Tonen van rijp fruit, honing en delicate kruiden creëren een harmonie die van elk glas een unieke ervaring maakt. Perfect om desserts of momenten van puur genot te begeleiden, vertegenwoordigen ze AltaMente Natura’s toewijding om passie en traditie om te zetten in een expressie van authentieke zoetheid.

Zoete wijnen Donna Fugata

Giacomo Rallo, de vierde generatie van een familie met meer dan 170 jaar ervaring op het gebied van kwaliteitswijnen, richtte Donnafugata in 1983 op met zijn vrouw Gabriella, een pionier op het gebied van vrouwelijke wijnbouw. Vandaag de dag runnen zijn zonen José en Antonio, samen met een team toegewijd aan uitmuntendheid, een bedrijf dat staat voor Made in Italy.

Zoete wijnen van Funaro

Het 85 hectare grote wijndomein Funaro is verdeeld in wijngaarden (60 hectare), olijfgaarden (15 hectare), granen, moestuinen, fruitbomen en ecologische compensatiegebieden. Het ligt op een hoogte tussen 150 en 450 meter, tussen de steden Salemi en Santa Ninfa, in de provincie Trapani, een regio die van oudsher gewijd is aan de wijnproductie. Hier worden zowel inheemse druivensoorten – Inzolia, Cataratto, Grillo, Zibibbo, Nero d’Avola, Perricone – als internationale soorten – Chardonnay, Müller Thurgau, Syrah, Merlot en Cabernet Sauvignon – met zorg en toewijding verbouwd.

Zoete wijnen Tenute Lombardo

Het Lombardo domein ligt in centraal Sicilië, in de terroirs Caltanissetta en San Cataldo, tussen 550 en 650 meter boven de zeespiegel. De kalkrijke bodem is ideaal voor het telen van fruit, vooral druiven. Met name het grote temperatuurverschil tussen dag en nacht (meer dan 15°C) en de geringe neerslag (500-600 mm per jaar) zijn de belangrijkste factoren voor de productie van frisse, fruitige wijnen met een intens, aanhoudend bouquet. Sinds de oprichting heeft de familie Lombardo altijd geloofd in het enorme potentieel van de inheemse druivensoorten van Sicilië, in het bijzonder Catarratto (de meest voorkomende witte druivensoort in Italië) en Nero d’Avola (de meest voorkomende rode druivensoort in Sicilië).